Vyrábíme tlakové i beztlakové nerezové tanky pro pivovarnický, potravinářský, farmaceutický a chemický průmysl. Naší hlavní výrobní činností jsou návrhy a výroba technologických celků pivovaru, produkujeme nerezové pivní tanky, CIP stanice, ležácké tanky, varny a technologie na výrobu piva.

fermentační tanky, cylindricko kónické tanky, pivovary, myčky KEG sudů, plničky pivních láhví, nerezové tanky, pivní tanky, ležácké tanky, CIP stanice, nerezový parní vyvíječ

https://www.traditionrolex.com/50

Soutěže v pití piva

16. 10. 2021

Je stará známá pravda, že se stoupající hladinou alkoholu v krvi stoupá, zejména u mužů, soutěživost a také touha si tak trochu „přifouknout“ ego a zamachrovat. S tím souvisí i spousta kuriozních výkonů a 

soutěže v pití pivarekordů, kterých někteří zvláště oddaní pivaři dosáhli.
Jako první se zcela logicky nabízí pití piva na čas, tedy přesně řečeno, exování půllitru piva na čas. Držitel světového rekordu, který je samozřejmě zaznamenán i v Guinnesově knize rekordů, je jistý Američan Steven Petrosino z Pensylvánie, jenž byl se svým půllitrem hotov za pouhé 1,3 sekundy a rekord zůstává nepokořen od roku 1977. Petrosino pravděpodobně patřil mezi ty šťastlivce, kteří takzvaně „nemají záklopku“. Vzhledem k tomu, že pro Čechy není klasické pití piva na ex už příliš lákavé, nebo spíše na něm nevidí nic až tak světoborného, soutěží se u nás také v pití půllitru piva na ex při stoji na hlavě (tedy vzhůru nohama). V tomhle ohledu je dle Pelhřimovské agentury „Dobrý den“, která se specializuje na zaznamenávání rekordů v naší zemi nejlepší borcem David Kopecký z Prostějova, který dokázal vypít ve stoji na hlavě 0,5 litru 10° piva Poutník z pivní sklenice za neuvěřitelných 5,97 sekundy. Rozhodně není bez zajímavosti, že výše zmíněný David Kopecký dominuje i v té samé disciplíně, rovněž také v kategorii „tuplák“. Zde je však nutné říct, že jeho rekord 13,72 sekundy byl dosažen při pití nealkoholického piva, což samozřejmě tento heroický výkon v žádném případě neumenšuje.

Pití piva je však především společenskou záležitostí a nejlépe se provádí s přáteli. A přesně pro teamové hráče jsou určeny soutěžní disciplíny založeny na systému štafety, ale například také rozličné „chlastací hry“. Každý určitě zná Beerpong, Macháčka, Bolívii, nebo třeba Cestu do lesa a z lesa.

Skutečný boom pak v poslední době zažívá právě Beerpong. Tato kratochvíle, původem z USA je určena pro 4 hráče, kteří jsou rozděleni do dvou teamů a úkolem hráčů je trefit se pingpongovým míčkem do soupeřových kelímků s pivem. Trefený kelímek musí soupeř vypít. Beerpong se postupně stal natolik populárním „pivním sportem“, že se v něm po celém světe pořádají turnaje, a dokonce i u nás existuje oficiální Beerpongová liga, do které je zainteresováno již přes 300 hráčů. Největší beerpongovou akcí na světě, je turnaj WSOBP (The World Series of Beer Pong), kde je pro vítěze připraveno celých 50 000 dolarů.

Ačkoliv je občas fajn oddat se podobným radovánkám a pořádně se odreagovat a zablbnout, tak samozřejmě jako u mnoha podobných věcí vždy platí: Všeho s mírou.